Veelgestelde vragen over jouw verblijf in Amerika

Veelgestelde vragen over highschool en het verblijf in Amerika

Wij merken dat er veel belangstelling is voor het bezoeken van Amerika en dan natuurlijk specifiek een high school. Highschool Amerika friendsVeel vragen die wij via mail ontvangen kunnen we echter ook al hier beantwoorden. Vandaar dan ook deze pagina.

 

Vragen over een highschool programma

 • Vanaf en tot welke leeftijd kan ik me aanmelden voor een highschool programma?

  De Highschool programma’s in Amerika beginnen over het algemeen vanaf 15 jaar en tot maximaal 18,5 jaar. Dit omdat dit ook de leeftijd is van de scholieren op een highschool en dus ook een voorwaarde is van de school zelf. Ben je dus ouder dan 18,5 dan gaat het niet lukken om naar een High school in Amerika te gaan. Wel kan je wellicht naar een ander land, zoals Canada.
 • Hoe gaat inschrijving en acceptatie in zijn werk, wanneer start de high school?

  Vaak kan je jezelf het hele jaar door al inschrijven. Het startmoment is echter vastgesteld. Je zal na inschrijving benaderd worden door de betreffende organisatie en hebt vervolgens een aantal gesprekken. Dit om te toetsen in hoeverre je echt open staat voor dit geweldige avontuur. Daarbij kan het ook zijn dat je een ander beeld hebt van een highschool periode in Amerika. Na acceptatie wordt je helemaal voorbereid op jouw high school periode. Dat gebeurt in leuke bijeenkomsten, maar ook via boeken en dergelijke
 • Hoe werkt het onderwijs op een highschool? 

  Het onderwijs op een high school zal wat afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Je bent in ieder geval verplicht om Engels te volgen, maar voor de rest kan je aansluiten bij de vakken op school. Kies daarbij eens vakken die je in Nederland niet krijgt, zoals drama of marketing. Daarnaast kan je natuurlijk ook sporten. Neem eens een kijkje op onze pagina die we specifiek over het Amerikaanse onderwijssysteem  hebben geschreven

 

 • Als ik naar een highschool ga, heb ik dan vakantie?

  Natuurlijk heb je ook tijdens jouw high school periode een vakantie. Wanneer een semester afgelopen is, dan krijg je meestal 2 tot 6 weken vakantie. Een ideaal moment om Amerika te gaan ontdekken. Wellicht heb je op dat moment nog geen tijd gehad om de nabije regio te ontdekken. Of misschien wil je wel wat verder Amerika in. Sommige uitwisselingsstudenten gaan in die periode ook naar huis, maar zelf zouden we dit niet doen. De kans is namelijk aanwezig dat je heimwee krijgt en niet meer terug wil.

Highschool sport

 • In welke klas van de high school kom ik terecht?

   Dat is een vraag die op voorhand moeilijk te beantwoorden is. Het is namelijk afhankelijk van je leeftijd en de prestaties op je huidige school.

 

  Meestal bepaalt de highschool in Amerika in welke klas je terecht komt. In de praktijk zal dat meestal in één van de laatste twee klassen zijn. In welke precies kan ook afhankelijk zijn van hoe vol de klassen zijn.

 

 • Kan ik blijven sporten?

  Het is afhankelijk van de sport die je nu beoefent of deze ook wordt aangeboden op de Highschool. Bij de meeste organisaties die het highschool programma voor jou regelen, kan je dit aangeven bij inschrijving. Het wil echter niet zeggen dat men met deze voorkeur ook altijd rekening kan houden.

 

 •  Ga ik vrienden maken?

  Dit is een vraag waar veel uitwisselingsstudenten mee worstelen. Zonder vrienden kan het namelijk erg alleen zijn. Voor een belangrijk deel heb je zelf invloed op het vrienden maken. Steek tijd en energie in anderen en dan zal het zeker goedkomen. Je zal nog jaren terugkijken op mooie vriendschappen en een leuke ervaring.

Studenten highschool - kopie

 

Vragen over het gastgezin en de regio van Amerika

Natuurlijk zijn er ook vragen rondom de familie waar je mogelijk geplaatst wordt. Dat is natuurlijk logisch, want je wilt het graag naar je zin hebben. Wij proberen enkele veelgestelde vragen over een verblijf bij een gastgezin in Amerika te beantwoorden.

 

 • Mag ik zelf aangeven waar in Amerika ik graag naar high school wil?

  In principe wel. Je kan namelijk jouw voorkeur voor een regio van Amerika aangeven en de meeste bureau’s proberen met jouw voorkeur rekening te houden. Als jij bijvoorbeeld naar California of Hawaii wil, dan is de wellicht zo maar mogelijk. Dat geldt overigens ook voor de andere staten, zoals het bijzondere Alaska, North Dakota of bijvoorbeeld Texas.

 

 • Kan ik zelf mijn gastgezin bepalen?

  Het gastgezin waar je verblijft kan geregeld worden door het bureau dat ook het high school programma regelt. Heb jij zelf echter een gastgezin, dan kan dat vaak ook, mits er begeleiding van het bureau in de betreffende regio actief is.

 

 • Wat nu als ik het gastgezin niet leuk vind en het klikt niet?

  Hoewel dit niet vaak voorkomt, kan het zijn dat je het echt niet naar je zin hebt. Veelal zal de organisatie die het highschool programma voor jou geregeld heeft proberen om te bemiddelen. Zij proberen jou en het gastgezin dichter bij elkaar te brengen en eventuele problemen uit te praten. Mocht dit niet lukken, dan kan het zijn dat een ander gastgezin beschikbaar is. Maar wellicht heb jij op dat moment al wel zo veel vrienden dat een ander onderkomen snel gevonden is. Hoe dan ook zal er een passende oplossing gevonden worden.

 

 • Kan ik met een vriend of vriendin bij hetzelfde gastgezin blijven?

  Meestal is één van de voorwaarden voor deelname aan een highschool programma, dat je echt integreert in het gezin en de cultuur. Door met een vriend of vriendin in hetzelfde gezin te zitten wordt deze integratie moeilijker. Om deze reden staan de meeste organisaties dit dan ook niet toe.

 

Vragen over Amerika

Als je naar Amerika gaat, dan kom je in een andere samenleving terecht dan in Nederland. Het is een hele ervaring om de culturele verschillen te zien en om in dit land te leven. Wij merken uit de vragen die wij krijgen dat er ook praktische punten zijn waar jij graag een antwoord op hebt.

 

 • Mag ik net als de Amerikaanse scholieren autorijden?

  Autorijden is iets waar Amerikaanse scholieren al vroeg mee beginnen. Als er lessen op school gegeven worden, mag jij daar ook aan meedoen en ook je rijbewijs halen. Buiten school kan je echter geen autorijden. Dit in verband met verzekeringen. Indien je je Amerikaanse rijbewijs haalt, dan is deze niet geldig in Nederland

 

 • Mag ik tijdens mijn periode op een highschool ook geld verdienen?

  De Amerikaanse wetgeving is voor uitwisselingsstudenten niet altijd even soepel. Je mag wel werken, maar dan alleen op school. Daarbij kan je dit ook nog eens alleen doen, wanneer je niet het werk van een Amerikaanse scholier af neemt.

 

 • Welke kosten maak ik nog buiten die voor de highschool?

  Je zal tijdens jouw highschool Amerika natuurlijk ook gewoon de dagelijkse dingen doen. En wanneer je aan activiteiten wil meedoen, wil shoppen of wilt stappen, dan betekent dat ook dat dit kosten met zich mee brengt. Over het algemeen moet je daarbij rekenen op ongeveer €200 per maand (dit is relatief ruim).