Bekijk de mogelijkheden om te studeren in Amerika

Studeren in een highschool Amerika? Bekijk de mogelijkheden

Leren highschool Amerika pen - kopieStuderen in een highschool Amerika? Je bent dus geïnteresseerd in het volgen van lessen op een highschool in Amerika en het meemaken van de typische Amerikaanse cultuur? Er zijn veel mogelijkheden om op een highschool Amerika terecht te komen. Zo kan je dit gedurende verschillende periodes en met een verschillende duur doen. Dit kan variëren van enkele weken op een highschool in Amerika tot een jaar lang studeren in Amerika. Natuurlijk zijn er ook andere periodes denkbaar voor een uitwisseling Amerika. Veel van dergelijke programma’s worden georganiseerd en gefaciliteerd door organisaties, zoals bijvoorbeeld Travelactive.

 

Zomerprogramma: California Dreaming

Wil je alleen tijdens jouw zomervakantie naar Amerika? Dat is zeer zeker mogelijk. Via Travelactive kan je een uniek zomerprogramma regelen,Studenten high school waarbij je naar Los Angeles California gaat. Je slaapt samen met andere studenten op een echte campus, zo één uit de films. Er zijn twee locaties mogelijk, allebeide op ongeveer een half uur van LA Centrum. Je gaat niet alleen met Nederlandse studenten, maar met een internationaal gezelschap, waaronder Italianen, Fransen en Japanners met wie je de zomerperiode optrekt en de California Dream beleeft.

Je volgt Engelse lessen en werkt aan leuke projecten. Ben je journalistiek aangelegd? Wellicht is dan het schrijven van artikelen voor de magazine wat voor jou. Ben jij een echte DJ? Dan kan het maar zo zijn dat jij een plekje krijgt op het radiostation.

Gelukkig ben je niet alleen met lessen bezig, want excursies behoren tot het programma. Bezoek Hollywood, ga lekker naar het strand of bekijk Disneyland. Liever een sportieve activiteit, zoals een echte football of baseballwedstrijd? Dat kan ook. Aan het einde van deze intensieve, maar onvergetelijke weken, zal je met een enorme ervaring terugkeren naar Nederland. Wellicht dat je daar meteen weer op zoek gaat naar je volgende avontuur!

 

Semester of Jaar studeren in een highschool Amerika

Natuurlijk kan je ook een langere periode naar een highschool in Amerika gaan. Een semester is een periode van ongeveer 5 maanden en een jaar is ongeveer 10 maanden.Highschool Amerika prom 3 In deze periode draai je volledig mee op een echte Amerikaanse Highschool. Je volgt de normale vakken die je uit Nederland ook kent, maar zeker ook vakken die je hier niet krijgt. Denk daarbij aan Astronomie, Japans, Debatteren, Psychologie, Dans of Theater. Natuurlijk kan je jezelf ook storten in sportieve activiteiten. Dat kunnen de typische Amerikaanse sporten zoalls football en baseball zijn, maar ook meer Europese sporten als zwemmen, hockey, atletiek of voetbal. Daarnaast kan je deelnemen aan talloze andere buitenschoolse activiteiten, zoals de schoolband, cheerleading. Als je in de laatste twee klassen instroomt kan het maar zo zijn dat je ook naar het prom gaat. Een unieke ervaring die je nu alleen kent uit films.

Je verblijft bij een gastgezin die speciaal zijn geselecteerd en je een leuke en fijne tijd in Amerika zullen bezorgen. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJe ervaart de Amerikaanse cultuur ten volle en verkent de regio waar je zit middels excursies. Je zal merken dat vrienden maken geen probleem is, mits je daar natuurlijk zelf voor openstaat. Maak mee hoe een Amerikaans gezin feestdagen als Thanksgiving, Kerst en Halloween ervaren. Lees meer over deze unieke ervaring.