Mijn ervaringen in Amerika

In 2013 heb ik voor een semester lang in California in Amerika op een high school gezeten. De school waar ik heen ging was de highschool Murrieta Valley  High School. Tijdens mijn verblijf van een semester in Amerika sliep ik bij een gastgezin. Dit gezin had ik gevonden via mijn school in Nederland door een uitwisselingsprogramma. Al vanaf de eerste dag ben ik ontzettend goed opgevangen door vader Marc en moeder Kate. Ook kon ik erg opschieten met hun zoon Keith die naar dezelfde high school als ik ging. Via Keith was het makkelijker voor mij om mijzelf te settelen op school en om snel kennis te maken met anderen. Al snel had ik een aantal vriendinnen waarmee ik zowel tijdens als na schooltijd veel plezier had.

Indruk Amerikaanse high school

Eigenlijk moet ik toegeven dat alle vooroordelen en voorstellingen die je hebt bij een Amerikaanse high school wel kloppen. Zo werd ik de eerste dag opgehaald door een klassieke gele schoolbus. Even dacht ik dat ik in een film was beland. Ook mijn eerste indrukken van mijn high school kwamen redelijk overeen met wat ik had verwacht. Iedereen heeft een hoog kluisje op de gang op je spullen in te bewaren. Het zag er eigenlijk precies hetzelfde uit als bijvoorbeeld High School Musical. Daarnaast moet ik toegeven dat ik best onder de indruk was van de andere kinderen op school. Over het algemeen is iedereen groter dan ik en zien ze er ook een stuk ouders uit dan kinderen op mijn Nederlandse school. En nog meer dan in Nederland kennen de Amerikaanse high schools echt groepen van bepaalde mensen die altijd met elkaar omgaan. Zo zijn er de ‘jocks’ (de sporters), de populaire meiden, de nerds enz. Ik moet dus toch zeggen dat veel van die Amerikaanse high school films de spijker op hun kop slaan. Toch is het verschil tussen een Nederlandse en Amerikaanse high school niet zo groot als veel mensen denken. Het vakkenpakket is namelijk voor het overgrote deel hetzelfde en ook de omgang tussen studenten en leraren is niet anders dan bij ons.

Amerikaanse cultuur

Natuurlijk heb ik tijdens mijn tijd op een highschool in Amerika niet alleen maar in de schoolbanken gezeten. Zo ben ik een dagje naar Disneyland geweest wat ook in California ligt. Dit park was nog veel groter en mooier dan het Disneyland park in Parijs! Wat mij opviel was dat de afstanden in Amerika vele malen groter zijn dan wij in Nederland gewend zijn. Kate vertelde mij dat ze meerdere keren per jaar een binnenlandse vlucht maken om familie te bezoeken. Maar niet alleen de afstanden in Amerika zijn groter, eigenlijk is alles in Amerika groter. Wanneer je bij de McDonalds een kleine frisdrank besteld krijg je maar liefst een halve liter. Daarnaast zijn alle porties eten, niet alleen bij de fastfood restaurants, immens groot voor onze beleving. Daarnaast zijn de mensen, de auto’s en de huizen groot!

Red. dit verslag is geschreven door Jaimy. Zij is na haar middelbare school een tijdje op een highschool in Amerika geweest en wilde haar ervaringen met ons delen