Wat kost studeren in Amerika eigenlijk?

Kosten Highschool Amerika

Als jij geinteresseerd bent om een periode door te brengen op een echte Amerikaanse Highschool, dan is het natuurlijk ook belangrijk om mee te nemen School bus - kopiewat de kosten zijn voor een dergelijk avontuur. Je zal dit immers deels zelf of door je ouders laten betalen. Belangrijk om in jouw overweging mee te nemen welke kosten je ook bespaart omdat je een semester, jaar of trimester highschool volgt.

 

Kosten highschool Amerika te overzien?

We kunnen er natuurlijk niet omheen draaien. Het volgens van een periode op een high school Amerika is zeker niet gratis.
Ga je een korte periode, bijvoorbeeld alleen tijdens jouw zomervakantie? Dan zullen deze variëren tussen de €1000 en €3000, afhankelijk van de duur van jouw reis. Belangrijk daarbij is dat je ook nog een vliegticket moet boeken. Dit kost ongeveer €600.

Tussenjaar Amerika kosten

Wanneer je ervoor kiest om een jaar of een half jaar in Amerika op een highschool te verblijven, dan moet je denken aan een totale kostenpost van ongeveer €8000. Deze kosten zijn hetzelfde voor een half jaar als voor een jaar en is inclusief vliegtickets en verblijf in een Amerikaans gastgezin met eten en drinken. Daarmee is een jaar studeren in Amerika dus even duur als een half jaar. Wil jij de exacte kosten weten? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de site van Travelactive. Een gespecialiseerde organisatie in high school programma’s.

 

Highschool amerika typische buurt - kopie

Mogelijke besparingen door het volgen van Highschool

Het is belangrijk om in jouw overwegingen mee te nemen dat jouw ouders ook een hoop geld zullen besparen. Wanneer je bijvoorbeeld een jaar lang gaat studeren in Amerika dan hebben je ouders ongeveer €3000 kosten minder. Daarnaast bestaan er mogelijkheden om dubbele kinderbijslag (wanneer je jonger dan 18) en een extra belastingaftrek (ouder dan 18 jaar)  te ontvangen.

Daarnaast ben je een enorme ervaring rijker als je in Nederland terug komt en heb je meer kennis van de Engelse taal dan menig ander scholier of student. Dat gaat je zeker helpen in je verdere leven!

 

Wat krijg je allemaal voor de kosten highschool Amerika

Als jij een periode naar een highschool in Amerika gaat, dan kom je terecht bij een gastgezin. Je verblijft in dit gezin en draait gewoon mee in de dagelijkse gang van zaken. De school is voor jou geregeld en natuurlijk ook het vervoer. Zo kan het zijn dat je met de welbekende schoolbus naar school gaat. Voor vertrek worden de vliegtickets voor je geregeld en word je voorbereid op het vertrek.

Je krijgt handboeken, informatiepakketten en maakt kennis met begeleiding. Sommige organisaties regelen zelfs voor jou een speciaal welkom in Amerika, waarbij je eerst New York gaat ontdekken.